Vaandel 27

Beste ouder(s),

 

Het Vaandel zoals u gewend bent vindt u in de bijlage:

 

Veiligheidsonderzoeken groepen 5 t/m 8

Om het predicaat “Veilige School” te behouden is het nodig om jaarlijks het veiligheidsonderzoek te laten plaatsvinden. De onderzoeken zullen dit schooljaar  worden gehouden vanaf 3 april t/m19 april voor de groepen 5 t/m 8. De uitkomsten bespreken we met de kinderen van de betreffende groepen. Het algemene verslag delen we met de ouders/verzorgers.

 

Studiedag
Op dinsdag 2 april zijn de kinderen vrij.
Het team heeft dan een studiedag.
 

Paasviering

Deze dag zijn we gestart met een lekker paas-ontbijtje dat kinderen voor zichzelf (eventueel met uw hulp natuurlijk) hebben gemaakt.

De rest van de ochtend stond  in het teken van Pasen door middel van verschillende activiteiten in de groepen.

Oproep

Momenteel zijn we door onze voorraad lege eierdoosjes heen.

Heeft u lege eierdoosjes staan dan zijn ze van harte welkom.

 

Oproep verkeerseducatie groepen 1 t/m 4

Verkeerseducatie is onmisbaar voor kinderen die nog veel verkeerservaring moeten opdoen. Vandaar dat wij ook in de klas verkeerslessen aanbieden. Verkeer is een doe-vak, het hoort handelingsgericht te zijn, en hoort dus  niet alleen in de klas, maar ook daarbuiten. Het is dan wel belangrijk dat kinderen hun verkeerservaring in een veilige omgeving kunnen opdoen. Veilig Verkeer Nederland ( afd. Helmond) heeft daarom de Edukar ontwikkelt, dit is een aanhanger met materialen , zodat op schoolpleinen geoefend kan worden. Deze aanhanger heeft  bevat oa:  echt werkende verkeerslichten, verkeersborden, verkeerskegels,  balanceer balken, uitrolbare zebrapaden, verkeersspelletjes. Met behulp van de materialen wordt op het kleuterplein een parcours uitgezet, waarbij echte verkeerssituaties kunnen worden nagebootst, en behendigheidsoefeningen gedaan worden. Voorheen was dit  in aanwezigheid van vrijwilligers van dit Platform (Veilig Verkeer Nederland). Helaas zijn er op dit moment GEEN vrijwilligers meer om te helpen ( de aanhanger wordt nu alleen nog naar school gebracht en weer opgehaald) en daarom doen we een oproep om deze verkeersactiviteit toch door te kunnen laten gaan, voor de groepen 1 t/m 4

Het lijkt ons leuk om deze keer hulp te vragen van papa’s of evt. opa’s

Bent u de papa of opa die wij zoeken en vindt u het leuk om op vrijdag 7 juni van 8.15u -12.15u een leuk parcours op de speelplaats te maken en de groepen 1 t./m..4 te begeleiden, meldt u zich dan bij de leerkracht van de groep van uw kind.

Alle kinderen van de groep 1 t/m 4 brengen die ochtend dus hun fiets/step mee, voorzien van naam, en parkeren deze ’s ochtend op de daarvoor aangegeven plaatsen.

 

Koningsspelen 19 april 2024

Op vrijdag 19 april gaan alle kinderen en leerkrachten de Koningsspelen vieren. Hierbij alvast wat informatie voor de groepen 5 t/m 8.

Programma groep 5 t/m 8:

Groep 6 t/m 8 gaan om 8:30 uur naar het HAC-terrein in Stiphout om daar de ochtend te vullen met leuke en sportieve spelletjes. Groep 5 gaat met auto’s, de overige groepen gaan onder begeleiding per fiets.

We sluiten rond 12:00 uur op het HAC-terrein af en fietsen gezamenlijk terug naar school en de groepen 5 gaan weer per auto. Om 12:20-12:30 uur sluiten we de dag af in de klas en begint de meivakantie.

Fijn dat zoveel ouders zich inmiddels hebben aangemeld om een groepje kinderen of spel te begeleiden. Jullie hulp is meer dan welkom!

Deze ouders ontvangen uiterlijk 5 april het draaiboek met verdere informatie betreffende deze sportieve ochtend.

Mochten meerdere ouders tijd en zin hebben, kun je jezelf nog steeds hiervoor aanmelden via Ziber. Gelieve ook aan te geven in welke groep uw kind zit, we proberen hier dan zoveel als mogelijk rekening mee te houden.


Meivakantie 2024 met Jibb+!

Het is weer bijna vakantie, tijd om lekker te gaan bewegen met Jibb+!
We hebben weer allerlei leuke sporten, waarmee je kunt kennismaken.

Ben jij een echte waterrat? Misschien is waterspelen of Obstacle run wel iets voor jou!
Of misschien vind jij het gaaf om kennis te maken met de sport golf. HGC Overbrug staat klaar om jullie een te gekke clinic te geven.

Ook voor de kinderen uit groep 1-2 hebben we weer speciale activiteiten zoals Paw Patrol en Disneygym.

Hiernaast staan er natuurlijk nog veel meer activiteiten op de planning zoals Waterpolo, Karate, Levend Stratego en Beachgames bij Berkendonk!

Wil jij het volledige programma zien? Kijk op www.jibbplus.nl voor alle activiteiten en inschrijven.


Aanmelden kan vanaf dinsdag 2 april (20:00 uur) t/m woensdag 17 april 2024.
De kosten zijn €2,50 per activiteit m.u.v. We-Jump, waterspelen en Obstacle run

Kun je de bijdrage van de activiteit niet betalen, dan kun je een beroep doen op Stichting Leergeld (www.leergeld.nl/helmond).

 

Thema lente en Pasen 

Bij de mini’s en op de peutergroepen zijn we met het nieuwe thema: lente en Pasen aan de slag gegaan. De kinderen hebben paaseieren gemaakt voor in de paastak en ook paaseieren geverfd. 

 

Logo-t-Vaandel Logo-t-Vaandel